ÖZEL KARŞIYAKA PİRİ REİS OKULLARI ECOLE ELEMENTAIRE et COLLEGE PİRİ REİS KARŞIYAKA

andre kerem APOTHELOZ

Ege ve Pirireis Müze Gemileri’ni Ziyaret Ettik

Sekizinci sınıf öğrencilerimiz İzmir İnciraltı İskelesi’nde konuşlandırılan, "TCG Ege" fırkateyni ve "TCG Pirireis" denizaltısını ziyaret ettiler. Öğrencilerimiz müze gemide gezerken, geminin ve denizaltının teknik özellikleri, silah sistemleri, savaş harekât bölümü, köprü üstü, makine daireleri gibi yaşam ve iş alanları hakkında bilgi edindiler. Ayrıca İzmir Müze Gemiler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Çanakkale Savaşı dönemine ait eşyalar ve fotoğraflardan oluşan “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Sergisi”ni de gezme fırsatı elde ederek, bu vatanın neler feda edilerek kazanıldığını bir kez daha hatırlayıp, Çanakkale Destanı’ nı yaratanları şükranla andılar.