İZMİR ÖZEL SAINT-JOSEPH FRANSIZ LİSESİ

sj_giris

1880 yılında kurulan İzmir Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, şehrin tek özel yabancı okuludur. Eğitim dili Fransızcanın yanı sıra öğrenciler, İngilizce ve İtalyanca dersleriyle de yabancı dil eğitimlerini pekiştirirler. 135 yılı aşkın deneyimiyle Saint-Joseph Fransız Lisesi, öğrenciyi eğitimin merkezine koyar, onun ihtiyaçlarını tespit eder, ona rehberlik eder. Öğrenciyi dinler ve karşılaştığı güçlükleri beraber aşmak için ona destek olur. Öğrencilerine gözlem yapmayı, sorgulamayı, analitik düşünmeyi ve yorumlamayı öğreten Saint-Joseph, onları hayata hazırlar. Sınıf içi eğitim, çeşitli ektinliklerle sınıf dışında da pekiştirilir. Farklı kulvarlardaki kulüp çalışmaları ve aktiviteler, öğrencilerin eğitim hayatını desteklemekle kalmaz; onlara farklı bir bakış açısı da kazandırır.

Merkezi yükseköğretim sınavlarına girerek Türkiye’deki üniversitelere yerleşebilen Saint-Josephliler, ayrıca Galatasaray Üniversitesinin düzenlediği İç Sınav ile bu üniversiteye girebilme hakkı kazanır. Başta Fransa olmak üzere pek çok ülkede tanından diplomasıyla Saint-Joseph, mezunlarına yurt dışında lisans ve lisansüstü programlarına kolayca kabul edilme olanağı sunar.

Daha fazla bilgi için http://www.izmirsj.k12.tr