ÖZEL GÜZELBAHÇE PİRİ REİS OKULLARI ECOLE ELEMENTAIRE et COLLEGE PİRİ REİS GÜZELBAHÇE

vanessa deniz PARİANTE
arzum KOCAGÖZ

Türkçe Derslerinde Drama Etkinliği

21.01.2013

4A sınıfı öğrencileri  “Müze Çalışması” adlı drama etkinliğini Türkçe dersinde gerçekleştirdiler. Öğrencilerimiz kendileri için önem taşıyan, bir anısı olan nesneleri (oyuncak, kitap, biblo, kalem vb.) getirdiler. Her öğrenci getirdiği nesneyle ilgili anısını, duygu ve düşüncesini dile getirdi. Daha sonra nesnelerin arasından birini seçip bakmadan, dokunarak tanımaya çalıştılar. Önceden dinledikleri anıyı anımsayarak anlattılar.

Bu etkinlik, öğrencilerin takım çalışması içinde birbirlerine duyarlılıklarını artırmayı amaçlayan kinestetik, görsel, işitsel, sözel ve içsel yönlerini de ortaya koyan bir drama etkinliğiydi.

4A sınıfı öğrencileri etkinliğin ikinci aşamasında nesneleri sınıflandıracak ve müze oluşturacaklardır.